Bra att veta

när du bokar en resa

Biljetten

I flygbokningar är det viktigt att namnet är korrekt stavat och med rätt ordningsföljd som i passet.  När biljetten väl är utställd kan ändringskostnader bli upp till 100% av priset (beroende på typ av biljett.)

Pass och visum

Vi rekommenderar alla som reser att ha ett giltigt pass med sig.

En del länder kräver att passet ska vara giltigt i sex månader efter att du kommit hem. Till USA behövs ett inresetillstånd som kallas ESTA och till vissa länder krävs visum. Du måste själv se till att du har ett giltigt pass och eventuellt visum. Det är resenärens eget ansvar, men vi hjälper gärna till om du har frågor.

Reseförsäkring

En reseförsäkring gäller under resans gång och ersätter tex sjukdomskostnader och eventuell hemtransport. Kom ihåg att för att avbeställningsskyddet (som träder i kraft om du måste avboka din resa på grund av sjukdom) skall gälla så måste försäkringen tecknas i samband med bokningen. Vi rekommenderar att alla som är ute och reser har en reseförsäkring. Kontrollera försäkringsvillkor och försäkringens giltighet före resan

Särskilda resevillkor

De flesta bokningar har regler gällande av- och ombokningar, som beror på flygbolagets och övriga tjänsteleverantörers villkor, fråga efter vad som gäller om du är osäker.

Flygbiljetter är om inte speciellt överenskommet oftast inte av- eller ombokningsbara. Hotellen liksom kryssningsrederierna har mycket varierande villkor.

När det gäller våra gruppresor så har de alltid sina egna bokningsvillkor, du hittar dem oftast längst ned i resebeskrivningen.

Användbara länkar