Katalonien 13-20 mars 2018

Katalonien med den vilda, vackra naturen och spännande kulturella upplevelser!  Gastronomi i världsklass och välsmakande viner från Priorat och Penedés och självklart nationaldrycken cava. Katalanerna är mycket stolta över sitt landskap, sin kultur, sin mat, historia och sitt eget språk. Här i det nordöstra hörnet av Spanien finns ett stolt arv och fascinerande historia att utforska.  Det är en spännande del av Spanien som vi skall besöka med både bergslandskap och Costa Brava - den vilda kusten -, medeltida byar och charmiga fiskelägen.

Barcelona är Kataloniens hjärta och huvudstad. En pulserande metropol där stad möter strand och kombineras med mat, kultur och härligt klimat.  Här sjuder det av liv på Barcelonas breda boulevard La Rambla med ett myller av människor från tidig morgon till sen kväll.  Här hittar vi gatuartister, gatukonstnärer, tapasbarer och caféer.  Saluhallen La Boqueria är en upplevelse för alla sinnen när vi vandrar bland exotiska frukter, aptitretande skaldjur och charkuterier av alla de slag.  Överallt ser vi Antonio Gaudis arkitektoniska arv så som de spektakulära husen Casa Batlló och Casa Milà, färggranna Park Güell och imponerande Sagrada Familia, Gaudis kanske mest berömda verk.    

Under vår läsarresa träffar vi Ålandstidningens frilansjournalist Liz Lindvall som visar oss sitt Barcelona.   Liz tar oss med till sina kvarter och berättar om sitt liv som utlandsfinländare. Hon inviger oss i den spanska matkulturen och berättar om läckerheter så som chorizo, klassiska Patatas Bravas och lokala specialiteter.    

Varmt välkommen med på Ålandstidningens läsarresa till Katalonien!